
Historien

PINELLO har fremstillet kvalitetsøl siden 2013.
Pia Winther Bargholz står bag alle opskrifterne og har brygget øl kommercielt siden marts 2013. Der er gennem tiden kommet flere 'brands' til. De første øl der kom på det danske marked i 2013 var Nello IPA. En engelsk stil IPA på 6%, skarpt efterfulgt af MAX Brown Ale på 5,8% og den første jule øl JULE BOB Dark Ale på 7%.
2018 kom gæren i fokus - en lille ny gær i klassen kom frem i lyset
Interessen for at skabe et unikt produkt med egen gær blev i 2017 til et projekt, der endte med fundet af en helt ny gærstamme med sine helt egne egenskaber. Pia Winther Bargholz test-bryggede de første øl på eget testanlæg. Især én øl-test overraskede. En pilsner der var færdiggæret skulle smages og vurderes. Den smagte som en 5% undergæret pilsner, og derefter blev den sirligt målt på sukker indhold og alkoholstyrke. Alkoholstyrken var 2,7%...Det var den test, der viste at denne gær har en særlig egenskab som efterlader større volumen i smagen og en fornemmelse af at øllet er stærkere end det faktisk er. Det er en stor fordel at kunne brygge øllet helt efter normale procedurer, uden tilsætninger, og så få et resultat der smager fuldstændig som det forventes, bare med lavere alkoholstyrke.
Den første kommercielle øl der blev brygget med PIAHIBERNATUS® gæren blev derfor en lav-alkohol lager øl, kaldet PIAHIBERNATUS® GYLDEN LAGER 2,8%. Den er brygget på et kommercielt anlæg hvilket kan ændre på udfaldet, men den bliver oftest vurderet til at være 4+% alkohol. Smagen er som man kan forvente af en pilsner type øl.

